Focusoverleg
Bij een gezin of persoon kan sprake zijn van een opeenstapeling van problemen op verschillende vlakken: financiën, huisvesting, werk, verslaving, psychische problemen of gedragsproblemen. Deze mensen krijgen vaak hulp en hebben te maken met politie en justitie. Soms is dat niet genoeg en blijven de problemen zich voordoen. Op dat moment kan het Veiligheidshuis ingeschakeld worden om partners samen te brengen voor een zogenaamd focusoverleg.
Het bijzondere van het focusoverleg is, dat er veel verschillende instanties met elkaar overleggen. We combineren de kennis, ervaring en inzichten; en maken samen afspraken. Met zijn allen focussen op hetzelfde doel: zorgen dat het gezin of de persoon geholpen wordt, de overlast voor anderen wordt voorkomen en er geen veiligheidsissues meer aan de orde zijn. Het doel van het focusoverleg is om samen een duidelijk plan te maken. In dit plan staan afspraken over wat er moet gebeuren, wie wat doet en hoe we dit blijven volgen. Het plan kan maatregelen bevatten van justitie, zorg en bestuur.
Rol van het Veiligheidshuis
Procesregisseurs van het Veiligheidshuis zitten de overleggen voor en voeren procesregie. Dit betekent dat zij zich richten op werkprocessen, zij voeren geen inhoudelijke casusregie. Een casus is altijd in beheer bij een professional die de functie van casushouder heeft; deze is verantwoordelijk voor de uitvoer van het plan van aanpak. Tijdens de overleggen wordt gezamenlijk bepaald wie de casushouder is. Betrokken professionals dragen de casus dus niet over aan het Veiligheidshuis, zij blijven betrokken en in positie.
Aanmelden
Er zijn criteria om te bepalen of een gezin of persoon in aanmerking komt voor een bespreking van bij het Veiligheidshuis. Alleen netwerkpartners kunnen deze aanmelding doen.
Klik hieronder voor meer info en om een aanmelding te doen.
