Home » Warm onderdak voor dak- en thuislozen in koude weken
Warm onderdak voor dak- en thuislozen in koude weken
, , ,

Warm onderdak voor dak- en thuislozen in koude weken

Afgelopen winter was het koud in Nederland. Erg koud. Met veel nachten waarin de kwik onder nul daalde. In heel Hollands Midden waren op die koude dagen de opvanglocaties voor mensen die buitenslapen extra open. De zogenaamde Kouderegeling was dan van kracht. Dit betekent dat mensen die buitenslapen overdag en ’s nachts gratis opvang en een warme maaltijd krijgen. 

Elke keer dat de regeling ingaat, stuurt het ZVH een bericht naar alle betrokken organisaties. Op deze manier is de opvang in de hele regio op dezelfde dagen en op dezelfde manier geregeld. De politie en medewerkers van de opvang gaan dan op zoek naar mensen die buitenslapen en proberen hen te motiveren om naar de opvang te gaan. De Kouderegeling stopt weer als de temperatuur gevoelsmatig boven het vriespunt uitkomt. 

De Kouderegeling kan tussen 1 november en 31 maart op elk moment gestart en gestopt worden. Het ZVH houdt de omstandigheden goed in de gaten zodat de opvangcentra in de regio op de juiste momenten opengaan. Daarbij wordt ook gekeken wanneer de vier grote steden in Nederland (G4) de Kouderegeling inzetten. 

De opvanglocaties in Hollands Midden worden beheerd door De Binnenvest en het Leger des Heils. Meer informatie over deze opvang is te vinden op debinnenvest.nl en legerdesheils.nl