Veilig Thuis (VT)

Home » Veilig Thuis (VT)

Voor veel mensen is thuis een plek waar ze zich veilig voelen. Waar ze graag komen na een lange dag op school, na een drukke werkdag of na een avondje stappen. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Soms is thuis helemaal geen fijne plek. Er kunnen thuis dingen gebeuren waardoor iemand zich onveilig voelt. Van slaande ruzies en scheldpartijen tot ongewenst (seksueel) contact of vernedering. Veilig Thuis adviseert en schakelt hulp in bij huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling.  

Veilig Thuis voor iedereen 

Veilig Thuis is er voor iedereen die in Nederland te maken heeft met huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling. Denk aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die ermee te maken krijgen. Maar ook de betrokkenen, omstanders en professionals. Bij professionals kun je denken aan leraren, huisartsen en politie. Wij geven iedereen die dat nodig heeft advies over wat zij kunnen doen. Waar nodig doen we onderzoek en zorgen wij dat de juiste hulp wordt ingezet. 

Veilig Thuis in het kort

Wij zetten ons in om huiselijk geweld en kindermishandeling te stoppen.

Veilig Thuis geeft advies 

Zit je zelf in een onveilige thuissituatie? Of heb je het vermoeden dat iemand anders er thuis mee te maken heeft? En weet je niet wat je moet doen? Misschien ben je bang voor wat er gaat gebeuren of denk je dat het vanzelf wel goedkomt. Weet dat wij graag met je meedenken. Ook als je twijfelt is het belangrijk dat je contact met ons opneemt. Misschien is er geen verdere actie nodig en is het gesprek over jouw zorgen al genoeg. Maar als er wel sprake is van onveiligheid, dan stopt dit vaak niet vanzelf. Wij kunnen je adviseren en verder helpen.  

Veilig Thuis kan hulp inschakelen 

Als duidelijk is wat er aan de hand is, bespreekt de medewerker met jou wat je eventueel zelf kunt doen. Zijn er mensen in de omgeving die kunnen helpen of is er professionele hulp nodig? In dat geval denkt Veilig Thuis met je mee hoe deze hulp georganiseerd kan worden.  

Niet altijd is meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms is verder onderzoek nodig. In dat geval onderzoeken wij de zorgen om vast te stellen wat er aan de hand is én om te bepalen wat er nodig is om het weer veilig te krijgen. Dat doen wij zo veel mogelijk samen met jou en andere betrokkenen. Als uit het onderzoek blijkt dat hulp nodig is, dan organiseren we die hulp. Die hulpverlener gaat dan verder om de situatie weer veilig te krijgen. 

Contact

Heb je een vraag, wil je advies of wil je een melding doen?

Veelgestelde vragen

Plugin Ultimate Faqs is niet geïnstalleerd!
Naar alle veelgestelde vragen